Backup & Arkivering

Data overlever, det gør applikationer ikke!

Virksomheder udfordres i dag af en eksplosiv vækst af ustrukturerede data, hvor terabyte & petabyte af data bliver skabt af mange forskellige applikationer og devices. Brugerne kræver 24/7 adgang uanset tid & sted – og gerne samtidigt – på tværs af geografiske placeringer og lande. Sideløbende skal IT organisationer understøtte udviklingen, hvor de skal sikre compliance og sikkerhed, hvad angår data.

Data overlever, det gør applikationer ikke. Traditionelt har det været sådan, at applikationer bliver udskiftet over tid, men at data altid skal opbevares i en given periode af hensyn til revisionen, eller måske af hensyn til specielle krav i forskellige industrier. Eksempelvis kan medicinalvirksomheder være underlagt legal hold, som betyder, at alt data uanset hvad, skal gemmes på ubestemt tid. Et estimeret vækstscenarie kunne være:

• 2015 = 100TB data gemmes
• 2021 = Vokser til 1.1PB
• 2023 = Vokser til 2.5PB
• 2025 = Vokser til 5.8PB

 

 

StorageGRID Webscale
StorageGRID Webscale er en policy drevet objekt store, der er udviklet til at håndtere massive datamængder af ustruktureret data i et single namespace på tværs af op til 16 data centre fordelt på lande og kontinenter. Den policy drevet motor afgør præcist, hvor data skal ligge fra vugge til grav baseret på geografisk placering, omkostning, svartider, tilgængelighed, compliance og levetidskrav. StorageGRID Webscale kan lagre millioner af objekter, og politikker kan automatisk styre retention på de enkelte objekter.

StorageGRID Webscale er fuldstændig producent uafhængig, da løsningen understøtter industri standarden RESTful HTTP protokoller og interfaces som Amazon S3 og SNIA’s CDMI, så virksomheder problemfrit kan flytte applikationer imellem clouds og on-premises infrastruktur.

Grid teknologien betyder, at datatilgængeligheden er omfattet af en fejltolerant arkitektur, der er baseret på non disruptive operations, hvor load balancing automatisk distribuerer workloads både ved normal drift og ved pludseligt opstået fejl. StorageGRID Webscale monitorer kontinuerligt tilstanden af både grid og data, og når fejl opstår, reagerer grid teknologien ved at udskifte forsvundne objekter med en verificeret kopi, og ved at omdirigere trafikken af data til en sund node. Brugerne bliver derved ikke påvirket af nedetid ved fejl, udskiftning af hardware, tech refresh og opgraderinger.

Udover at ovenstående eksisterer i standalone løsninger, kan SteelStore & StorageGRID Webscale tilbydes i en samlet løsning, da der i forvejen findes en meget tæt integration mellem disse.