KUNDE  // TV2 ØST

Forældet og omkostningstung infrastruktur

TV2 ØST oplevede stigende udfordringer med deres IT-platform, som var en klassisk netværk, server, storage løsning (3-Tier) fra forskellige producenter. Administrationen af adskillige versioner af firmware mv. samt en aldrende infrastruktur var nogle af årsagerne. Endelig krævede platformen også en større vedligeholdelse af knowhow og uddannelser.

Den enkle løsning

I forbindelse med valget af ny løsning kiggede TV2 ØST derfor på en hyper konvergeret (HCI) arkitektur, for at lette den daglige drift og opnå større fleksibilitet. Altså en løsning hvor netværk, servere og storage var integreret i én og samme løsning. Efter en udbudsrunde faldt valget på et 4-nodet cluster fra Nutanix. Consular deltog i rådgivningen omkring løsningen og udover sizing og funktionalitetstest, gav Consular også TV2 ØST muligheden for at drøfte fordele/ulemper med andre danske Nutanix kunder.

Markant simplificering i datacenteret

”Der var flere elementer, som spillede ind i processen. Vi blev også informeret om de integrerede muligheder, der forelå med Nutanix’ egen hypervisor AHV, der fulgte med i løsningen uden beregning. Efter en kort PoC kunne vi se, at det opfyldte vores behov. Samtidigt blev der introduceret support for integration til vores Veeam backup løsning, hvilket vi havde behov for. Desuden har vi også valgt at benytte Nutanix’ filservice på samme platform. Vi fik god hjælp fra Nutanix support undervejs, og fik let migreret og oprettet +75 virtuelle maskiner i implementeringsforløbet. Vi er stadig meget glade for løsningen - Ikke mindst grundet simplificeringen i vores datacenter” udtaler IT-chef hos TV2 ØST, Morten Juliussen. Løsningen er efterfølgende udvidet med både noder og kapacitet, som blot er blevet adderet til systemet.

Mere om TV2 ØST

TV2 ØST er en public service TV-station, der dækker Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster. Stationens regionale nyhedsudsendelser kan ses to-tre gange om dagen på TV 2s sendefrekvenser. TV2 ØSTs mest sete program er nyhedsudsendelsen 19.30 med regionale nyheder. Ud over TV leverer TV2 ØST regionale nyheder via deres hjemmeside, apps, rss, podcast, tekst-tv, Facebook og Instagram. TV2 ØST opererer som en selvstændig virksomhed og er finansieret af licensmidlerne. TV2 ØST drives fra Vordingborg.