KUNDE // C-Cloud

Arkivering i Cloud?

Med en stigende mængde data samt voksende krav fra IT-security og revisionen, ønskede en af vore store kunder en arkiveringsløsning ’off-site’. Kunden er en global virksomhed, og har i dag et godt samarbejde med Microsoft, hvor de på Azure benytter flere af deres cloud offerings. Efter flere workshops og analyse af behov og krav, blev det dog klart at Consular’s cloudløsning - C-Cloud, også kunne være en mulighed.

Lokal placering af data & attraktiv TCO

Kunden endte med at vælge Consular’s cloudløsning - C-Cloud, som tilbød en afregningsmodel på 'public cloud lignede vilkår' med enten fast GB pris, uanset om forbruget gik op eller ned og uden binding, eller som en 36-måneders reservation. (I øvrigt samme vilkår som public cloud udbyderne tilbyder.)

At data blev placeret i Danmark, havde stor betydning for valg af Consular som leverandør, da det var vitalt for kunden.

Endvidere blev kunden præsenteret for en særdeles attraktiv TCO, som også supporterede de større datamængder, som arkiveringsløsningen kommer til at vokse til. Kapaciteten starter med 1.5PB data, men forventes at vokse til ca. 4.3PB data.

Opfyldelse af krav og hurtig Recovery Time Objective (RTO)

I kølvandet af Schrems II-dommen har der hersket tvivl om krav til placering af persondata indenfor/udenfor EU. Kunden havde ikke forventning om persondata i løsningen, men kunne omvendt ikke være 100% sikker. Derfor blev det en stor fordel, at Consular kunne garantere, at al data forblev i Danmark.

Når data bevares i Danmark betyder det også, at hvis uheldet skulle være ude, og kunden ville tage deres kopi af data i brug, så kan der restores data væsentlig hurtig og billigere, end hvis datamængderne lå i en public cloud.

Kunden overvejer endvidere at indføre WORM beskyttelse (ransomware), som arkiveringsløsningen også tilbyder, så den overførte kopi ikke kan ændres/slettes, når den først er blevet overført.

Datacenter - C-Cloud

Consular har eget 24x7x365 datacenter, som hedder C-Cloud. I C-Cloud tilbyder vi kunder løsninger, hvor vi driver deres infrastruktur indenfor storage og backup samt overvågning og rapportering af diverse applikationer, databaser og fildata.